9 Οκτ 2013

Ξενάγηση στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς την καλοκαιρινή περίοδο 2013



Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου  2013 το κέντρο πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, http://www.kalamas-acherontas.gr/, http://fdkal-ach.blogspot.gr/, το οποίο βρίσκεται στην Αμμουδιά Πρέβεζας, δέχτηκε πλήθος τουριστών οι οποίοι στα πλαίσια των διακοπών τους θέλησαν να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή. Οι επισκέπτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών και ήρθαν είτε σε πολυάριθμες ομάδες είτε ως μεμονωμένα άτομα.
Οι επισκέπτες αφού καλωσορίστηκαν από το προσωπικό του φορέα ενημερώθηκαν για τις σημαντικότερες περιοχές της Ηπείρου, αλλά κυρίως για τον ποταμό Αχέροντα  που εκβάλλει στην Αμμουδιά. Οι περιοχές αυτές εκτός από φυσική ομορφιά διαθέτουν και μεγάλη οικολογική αξία. Όσον αφορά στις εκβολές και τα στενά του ποταμού Αχέροντα οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, τους πολυάριθμους οικοτόπους της και φυσικά τα ενδημικά είδη που ζουν εκεί. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στον «ποταμό των ψυχών» καθώς αποτελούν εξίσου ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (Η έκθεση χωρίζεται σε τρία μέρη: Εκβολές- στενά - ιστορία).
Τέλος στους επισκέπτες μοιράστηκε σπουδαίο ενημερωτικό υλικό http://www.kalamas-acherontas.gr/sites/default/files/odigos/Odigos-vivlio-Kalamas.pdf, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά και ιστορικά στοιχεία που αφορούν στους ποταμούς Αχέροντα και Καλαμά. 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου