9 Οκτ 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2013 ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο Μακρυγιάλι Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2013 που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης  Καλαμά και Αχέροντα σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου 50  μαθητές του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου.
Το φετινό θέμα της γιορτής ήταν : “Μετανάστευση των πουλιών-Μεταναστευτικές διαδρομές” και σκοπός της εκδήλωσης  ήταν  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στο μακρινό τους ταξίδι και πάνω από όλα η γνωριμία των παιδιών με την πλούσια πανίδα της ευρύτερης περιοχής.
Στην εκδήλωση έλαβαν χώρα πολλών ειδών δραστηριότητες όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές από χάρτινα πιατάκια με θέμα τα πουλιά, επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι κ.α.
 Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την μετάβαση των παιδιών στον υγρότοπο (Βατάτσα) και την παρατήρηση της σπουδαίας ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης. Τα παιδιά είχαν την τύχη να παρατηρήσουν πολλά είδη πουλιών όπως: Σταχτοτσικνιάδες, Λευκοτσικνιάδες, Αργυροτσικνιάδες, Φαλαρίδες, Νανοβουτηχτάρια, Κορμοράνους, Καρατζάδες, Ασημόγλαρους, Καστανοκέφαλους γλάρους, Πρασινοκέφαλες  πάπιες, Κιρκίρια, Κοκκινοσκέληδες,   Στικταετός, Καλαμόκιρκος  κ.α.
Τέλος η γιορτή έκλεισε με καθαρισμό της  ευρύτερης περιοχής αλλά και της ακτής από όλους τους συμμετέχοντες.

Τα παιδιά, αποκαμωμένα από τις δραστηριότητες, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το σπάνιο περιβάλλον που έχουν την τύχη να ζουν.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου