14 Ιουλ 2016

Δελτίο τύπου- Καταστροφή πινακίδων στην περιοχή της Αμμουδιάς

Δελτίο τύπου
Καταστροφή πινακίδων στην Αμμουδιά

Για δεύτερη φορά οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, στις 04-07-2016, εντόπισαν κατεστραμμένες πινακίδες με σήμανση την απαγόρευση κυνηγιού, στην περιοχή της Αμμουδιάς. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δύο διαλυμένες πινακίδες στο Έλος της Αμμουδιάς, μια ριγμένη στο έδαφος ενώ η δεύτερη είχε απομακρυνθεί από την περιοχή.
Ο Φορέας Διαχείρισης προέβη στην τοποθέτηση συνολικά 84 πινακίδων στις περιοχές ευθύνης του, με βασικό σκοπό την έγκυρη πληροφόρηση – ενημέρωση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών και παράλληλα την ανάδειξή τους καθώς παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και πινακίδες που τοποθετήθηκαν στα όρια των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγιού με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των κυνηγών που κάνουν χρήση της περιοχής.
Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια καθώς πρόκειται για αδικαιολόγητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας αφού οι πινακίδες αφενός τοποθετήθηκαν σε δημόσιες εκτάσεις και αφετέρου η τοποθέτησή τους δεν παρεμποδίζει την άσκηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επιφέρει αλλαγή στα όρια των ζωνών προστασίας και στις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτές.
Παρότι η ίδια ενέργεια έχει επαναλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή (Βαλανιδοράχη), και κατά το παρελθόν, θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών, χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή τους και αποτελεί στάση ευθύνης ο σεβασμός στις δράσεις που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου