24 Αυγ 2016

Στενά Καλαμά - Γέφυρα Μπολιάνας

 https://www.youtube.com/watch?v=UmSazgMjW88&feature=youtu.be

Πλάνα από την προστατευόμενη περιοχή Στενά Καλαμά με τη χρήση drone όπου φαίνεται η γέφυρα της Μπολιάνας και δεξιά στο βουνό σε απόκρημνο λόφο ο μεσαιωνικός οικισμός της Οσδίνας. Η λήψη έγινε από το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά.

8 Αυγ 2016

Βανδαλισμοί στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς

Την περασμένη βδομάδα βανδαλισμοί από αγνώστους διαπιστώθηκαν στο Kέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.






4 Αυγ 2016

Άλλη μια ομάδα παιδιών(θηλέων) από την κατασκήνωση (Σαγιάδας) της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 άλλη μια ομάδα 85 παιδιών (θηλέων) από την κατασκήνωση (Σαγιάδας) της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά. 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στην έκθεση, να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές  του Φορέα και να παρατηρήσουν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με  τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα. Στα παιδιά μοιράστηκε το ενημερωτικό παιδικό τεύχος platalea. 
























2 Αυγ 2016

Εκβολές Καλαμά από ψηλά με τη χρήση drone

Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα- Καλαμά προμηθεύτηκε το ελικοπτεράκι drone με σκοπό να συμβάλλει στην επιστημονική παρακολούθηση και επόπτευση - φύλαξη των προστατευόμενων περιοχών της αρμοδιότητάς του. Η λήψη έγινε από το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης με πλάνα από της Εκβολές Καλαμά.

https://www.youtube.com/watch?v=B8EiEQHsKg8&feature=youtu.be

1 Αυγ 2016

Επίσκεψη παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, εβδομήντα πέντε παιδιά από το τμήμα αρρένων της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων στη Σαγιάδα, συνοδεία ιερωμένων, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και έγινε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα. Στα παιδιά μοιράστηκε το ενημερωτικό παιδικό τεύχος platalea.