8 Σεπ 2017

Η μαχη του τσαγιου: Ετσι αφανιζει τα βοτανα η «μαφια των βουνων» (φωτο)




"Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η αποψίλωση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στη βόρεια Πίνδο και τον Γράμμο, εξαιτίας της παράνομης διακίνησης τους μέσω των μονοπατιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Με εκκλήσεις τους προς τις αρμόδιες αρχές, οι δημοτικές αρχές τονίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος καθώς απειλούνται τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των περιοχών τους.
Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας των καταδρομικών επιθέσεων από την ελληνοαλβανική μεθόριο. Η λεία των δραστών είναι κυρίως το τσάι του βουνού, αλλά και άλλα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά που πωλούνται μέσω της Αλβανίας σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
Όπως διαπιστώνεται, οι δράστες από τη βιασύνη τους να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα φυτά και να φύγουν ανενόχλητοι τα ξεριζώνουν με αποτέλεσμα να σταματάει η φυσική αναγέννησή τους και να γίνονται στείρα ολόκληρα βουνά...."

 http://greenagenda.gr/%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%8C%CF%84/

 (Αναδημοσίευση άρθρου από greenagenda.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου