5 Φεβ 2018




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Hμέρα Υγροτόπων


Θέμα: "Υγρότοποι για ένα βιώσιμο αστικό μέλλον 2018".

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σας προσκαλεί στο Δρέπανο και στον υγρότοπο «Βατάτσα» την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:30πμ.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προφορική παρουσίαση από το προσωπικό του φορέα για την χλωρίδα, πανίδα και την οικολογική αξία που προσφέρουν οι υγρότοποι καθώς και παρατήρηση της υφιστάμενης ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Βατάτσας με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Φορέα Διαχείρισης.
 Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη για να αναδείξει τη σπουδαιότητά τους μέσα από τις σημαντικές λειτουργίες τους. Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, στις 2 Φεβρουαρίου 1971, υπογράφηκε στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις όχθες της Κασπίας, η «Σύμβαση Ραμσάρ» για την προστασία των υγροτόπων διεθνούς σημασίας. Η Σύμβαση σήμερα έχει υπογραφεί από 169 χώρες και προστατεύει ήδη 2.253 υγροτόπους σε όλο τον πλανήτη, γνωστούς ως «Υγροτόπους Ραμσάρ».
 Ένας υγρότοπος μπορεί να χαρακτηριστεί διεθνούς σημασίας όταν φιλοξενεί σημαντικούς αριθμούς από υδρόβια πουλιά, ή αξιόλογα είδη χλωρίδας και πανίδας. Η Ελλάδα κοσμείται από 10 μεγάλους Υγρότοπους Ραμσάρ Διεθνούς Σημασίας, που χαίρουν καθεστώτος προστασίας και που τους επισκέπτονται κάθε χρόνο όλες τις εποχές εκατομμύρια υδρόβια πουλιά.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αποτελεί αφορμή για ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των υγροτοπικών περιοχών.


                                                                                               

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή