22 Μαρ 2018

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2018 με θέμα : «H φύση για το νερό»



Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Ώστε αυτή η μέρα να αποτελεί μια συνεχή υπενθύμιση στην ανθρωπότητα για τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σπουδαιότερος παράγοντας για τη ζωή μας, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, οι υδατικοί πόροι.
Το φετινό θέμα «H φύση για το νερό» στοχεύει στην ανάδειξη λύσεων με επίκεντρο τη φύση όπως η δενδροφύτευση για την ανασύσταση των δασών, την επανασύνδεση των ποταμών με τις πλημμυρικές περιοχές και την αποκατάσταση των υγροτόπων που θα εξισορροπήσουν τον κύκλο του νερού και θα βελτιώσουν την ανθρώπινη υγεία και τα μέσα διαβίωσης.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η περιβαλλοντική, πολιτιστική και οικονομική αξία των υγροτόπων αναγνωρίζεται διεθνώς. Οι υγρότοποι  στις προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά φιλοξενούν ένα πλήθος ζωικών και φυτικών οργανισμών, περιορίζουν τα φαινόμενα πλημμύρας και συμβάλλουν στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από την εισβολή υφάλμυρου νερού ή τη ρύπανση. Η εξάντληση του γλυκού νερού λόγω φυσικών φαινομένων, αλλά κυρίως λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχει άμεση επίπτωση στους ζωντανούς οργανισμούς που στηρίζονται σε αυτόν για την τροφή, την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους.
Οι περιβαλλοντικές ζημίες, μαζί με την αλλαγή του κλίματος, οδηγούν στις κρίσεις που σχετίζονται με το νερό που παρατηρούμε σε όλο τον κόσμο. Οι πλημμύρες, η ξηρασία και η ρύπανση των υδάτων επιδεινώνονται από την υποβαθμισμένη βλάστηση, το έδαφος, τα ποτάμια και τις λίμνες. Όταν παραμελούμε τα οικοσυστήματα μας, καθίσταται δυσκολότερο να παρέχουμε σε όλους το νερό που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε.
Οι λύσεις που βασίζονται στη φύση έχουν τη δυνατότητα να λύσουν πολλές από τις προκλήσεις μας στο νερό. Ο στόχος, ο οποίος δεσμεύει τον κόσμο, είναι να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η αειφόρος διαχείριση του νερού για όλους μέχρι το 2030.



1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή